Hari ni leen rajin nak share resipi nih..ni lauk favourite my husben..Biase rendang guna cili kering tapi yg ni guna cili api..Dia kan org nogori haruslah guna cili api..

Bahan-bahannya: (sukatan pandai-pandai sendiri la ye...)

Cili api
Bawang merah
Bawang putih
Kunyit
Halia
Lengkuas
Serai
Ayam telur (kalau masak rendang husben leen lagi suka ayam telur dr ayam daging)
Santan
Kerisik
Garam, gula
Daun kunyit


Cara-caranya:

1. Kisar cili api, bawang merah, bawang putih, kunyit, halia, lengkuas dan serai
2. Tumiskan bahan yg dikisar sampai masak especially cili api
3. Masukkan ayam telur dan biarkan ayam masak hingga empuk
4. Masukkan santan dan biarkan hampir kering (jgn kering sgt)
5. Masukkan kerisik dan gaulkan sebati
6. Perasakan dgn garam dan gula
7. Last sekali masukkan daun kunyit
8. Sedia untuk dihidangkan......

Ni la leen nyer ayam masak rendang cili api..jemput makan..^_^